Välkommen till Lokala Hyresgästföreningen Heimdal, vi är en del av Hyresgästföreningen Nynäshamn

Samlad information om hur coronaviruset påverkar verksamheten

Här hittar du information om vår verksamhet och vad som händer i området som ägs av AB Nynäshamnsbostäder och Amasten.

Vill du ha information om vår verksamhet kan du kontakta oss klicka här!

Under aktuellt hittar du information om vad som händer och sker!

Du hittar aktuell information om vår verksamhet och när lokalen är ledig under fliken Kalendarium.

BOKNING AV LH-LOKALEN KAN BARA GÖRA PÅ TFN 08 520 160 61 UNDER TELEFONTIDEN! 

Frågor om förhandlingar

Din värd – Nynäshamn!

1/6-31/8 STÄNGT OCH INGA NY BOKNINGAR AV LOKALEN!

AKTUELLT FRÅN LOKALA HYRESGÄSTFÖRENINGEN HEIMDAL

HEMSIDAN HGF

© Hyresgästföreningen Nynäshamn

Hem & Hyra

 • Natten till måndag brann det i ett hyreshus i Burträsk utanför Skellefteå. Det är samma hus som Hem & Hyra skrev om nyligen där det ha varit översvämning av avloppsvatten i källaren.
 • Nu är det klart att kommunala Ludvikahem får sälja tre fastigheter med 147 lägenheter till Holmsund Invest AB. Politikerna i kommunfullmäktige sa på måndagen ja till affären.
 • Hyreshöjningen hos Göteborgs kommunala värdar väcker starka reaktioner. Många hyresgäster ifrågasätter att hyrorna höjs när corona härjar, och när de själva upplever brister i sitt boende.
 • Reglerna för vinstuttag ur allmännyttan behöver ses över – men något straff för fusk ska helst inte införas. Så kan svaren från Sveriges riksdagspartier sammanfattas. Få partier har dock något konkret svar på hur en förändring ska gå till.
 • Under fem år har svenska kommuner plockat ut drygt 3,3 miljarder kronor ur sina bostadsbolag, visar Hem & Hyras unika genomgång. Pengar som till stor del kommer från hyresinbetalningar. På så vis betalar hyresgäster ofrivilligt extra när kommunen bygger badhus eller rustar upp parker. Vissa av uttagen kritiseras nu för att bryta mot lagen.
 • Hyresbostäder i Norrköping behöver lägga miljarder för att radera bristen på underhåll. Samtidigt plockar politikerna ut jättesummor ur bolaget: 390 miljoner på fem år. Och enligt Boverket kan delar av uttagen innebära lagbrott. Familjen Didon flyttade från Hyresbostäder när de upplevde sin eftersatta lägenhet som en hälsofara.
 • Robert Dicksons stiftelse genomför punktrenoveringar runtom i Göteborg. Hyrorna höjs med mellan 35 och 70 procent, och på flera håll har förhandlingarna med Hyresgästföreningen brutit samman. Då har stiftelsen lämnat förhandlingsbordet och satt de hyror den själv önskar.
 • Med hjälp av spillvärme från gruvan ska Kirunas hyresfastigheter värmas upp i sommar. Ett viktigt steg i miljöarbetet, menar Jan Fjordell, vd för Tekniska verken
 • Det blir inget Megaloppis i Majorna i år, varken nu eller senare. Hyresgästföreningen i Västra Sverige har beslutat att ställa in sitt största årliga evenemang totalt.
 • Ansökningarna om vräkning minskar kraftigt. Och coronakrisen är största orsaken. Många hyresvärdar är nu mer villiga än annars med att ge anstånd eller skriva avbetalningsplaner.  “Men det hjälper ju inte i längden”, säger Mia Centio, som tvingades låna för att klara hyran.

Hyresgästföreningen

 • En ny rapport från Hyresgästföreningen i södra Skåne är med och utmanar bostadsbristen för unga. Rapporten är en förstudie till det arbete som nu håller på att omsättas i praktiken: 1000 nya ungdomsbostäder i Malmö. Två byggprojekt är initierade och fler är på väg. Arbetet med projektet 1000 ungdomsbostäder inleddes 2018. Flera aktörer i samhällsbyggandet under ledning av Hyresgästföreningen i Malmö beslutade sig för att […]
 • Det blir inget Megaloppis i Majorna under 2020. Vi tar nya tag nästa år och välkomnar alla säljare och besökare till ett nytt megaloppis sista helgen i maj 2021. Hyresgästföreningen har som huvudarrangör av den populära folkfesten tidigare fattat beslut om att årets Megaloppis i Majorna inte ska arrangeras som planerat söndagen den 31 maj. […]
 • Den svåra situation som vi alla just nu upplever med Covid-19 och dess hemska konsekvenser föranleder oss representanter för hyresgästerna i ca 70 000 lägenheter hos Familjebostäder, Stadsholmen, Stockholmshem och Svenska Bostäder att tillskriva er politiker i Stadshuset. Som representanter för ägarna till de allmännyttiga bostadsföretagen i Stockholm har ni politiker möjlighet att nu ge […]
 • En hyresgäst i Kalmar betalade 1 000 kronor för mycket i hyra per månad. Ett år senare ringer Hyresgästföreningen på dörren och nu ska hyresgästen få sänkt hyra och pengarna tillbaka. [image] En hyresgäst Kalmar förhandlade omedvetet bort förhandlingsklausulen i hyreskontraktet och gav hyresvärden fria tyglar att höja hyran. – Om det inte finns någon förhandlingsklausul […]
 • I projektet Placemaking in the Nordics har deltagare från Sverige, Norge, Finland och Nederländerna tagit fram en handbok med en verktygslåda för Placemaking som är anpassad till nordiska förhållanden. Tidigare har begreppet och metoden främst använts i Nordamerika. – Placemaking är en bra metod och vi ville översätta den till nordiska förhållanden. Vi har ett […]
 • I samband med de årliga hyresförhandlingarna för 2020 träffades en förhandlingsöverenskommelse beträffande hyreshöjning till följd av avgifter för felsorterade sopor. Överenskommelsen innebar att samtliga lägenheter i Göingehems bestånd fick en höjning om antingen 22, 44 eller 66 kronor, beroende på lägenhetstyp. Höjningen syftade till att täcka de merkostnader som Göingehem har på grund av att […]
 • Nu är 2020 års hyror för drygt 73 000 allmännyttiga hushåll i Göteborg klara. En oberoende ordförande har beslutat att höjningen blir i genomsnitt 1,8 procent. Under hyresförhandlingarna som inleddes i höstas krävde Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon en hyreshöjning på 3,3 procent från den 1 januari. Senare bantades det ner till ett krav på […]
 • Välkommen till Hyresgästföreningens rapportsläpp av "1000 nya ungdomsbostäder" fredag 29 maj kl. 13.00 i Malmö stadshus. Situationen med bostadsbristen för unga i Malmö ställer krav på åtgärder och nya sätt att organisera både planering och byggnation på. Projektet ”1000 ungdomsbostäder” har samlat ett brett urval av aktörer som tillsammans arbetat med att effektivisera byggprocesser. Rapporten […]
 • Med start den 27 maj bjuder Hyresgästföreningen och Köpings Bostads AB alla hyresgäster på allsång, musik och tävling. Musikern Torgny ”Togge” Hellberg åker runt i olika bostadsområden i Köping för att leda allsångsträffar. På grund av den rådande epidemin får de boende delta från sina egna balkonger och fönster. Aktiva i Hyresgästföreningen i Köping delar […]
 • Under den rådande situationen med den globala pandemin har många organisationer fått ställa om sin verksamhet.  En av dessa är Hyresgästföreningen. Då det inte går att genomföra ordinarie aktiviteter i bostadsområdena har föreningen ställt om och ändrat fokus. [rendehandlggare p Hyresgstfreningen region norra Skne]   Hyresgästföreningen har startat initiativet Goda grannar, som är ett volontärsnätverk […]

Nynäshamns Kommun

 • Det är nu klart att Sara Scot blir ordinarie rektor för Sunnerbyskolan och Kyrkskolan i Sorunda.
 • Räddningstjänsterna i Stockholms län avråder från eldning i hela Stockholms län från och med i dag den 29 maj klockan 12.00.
 • På socialnämndens möte i början av året fick socialförvaltningen i uppdrag att utreda habiliteringsersättningen på grund av nämndens tuffa effektiviseringskrav. Nu har frågan utretts klart och den ekonomiska ersättningen till personer på daglig verksamhet blir kvar och kommer att höjas under året.
 • VA-arbeten utförs vid förlängningen av Sköndalsvägen ner mot Muskan i Ösmo. Det innebär begränsad framkomlighet.
 • Först flytt tillbaka till nya paviljonger i Sunnerby, där det sedan byggs en ny konceptförskola. Det är verkligen saker på gång för Sunnerby förskolas verksamhet.
 • Sedan i mars har Idun varit stängd på grund av coronapandemin. Från och med nu startar vissa grupper på aktivitetshuset igen.
 • Det var ett historiskt ögonblick när Sveriges nya godshamn, Stockholm Norvik Hamn, tog emot det allra första containerfartyget. Hälften av Sveriges konsumtion sker i Stockholmsregionen och nu ökar möjligheten att transportera gods sjövägen så nära slutdestinationen som möjligt.
 • Du glömmer väl inte flytvästen när du ska ut på sjön? Om du inte har någon egen kan du hyra flytvästen hos Södertörns brandförsvarsförbund.
 • Nu är det klart vilket företag som har fått den första markanvisningen i utvecklingen av centrala och södra Ösmo.
 • Onsdag 27 maj öppnar den nya gång- och cykelbron över väg 73 som förbinder Kalvö och Hammarhagens industriområde.

SVT Stockholm

 • Detta har hänt i Stockholmsområdet under måndagen den 1 juni.
 • Våren 2014 stängdes poliskontoret i Rinkeby. Lokalerna skulle renoveras och verksamheten tillfälligt flyttas till Solna. Men hösten 2015 kom beskedet att det istället skulle byggas ett helt nytt polishus. Nu, nästan fem år senare, är huset redo för inflytt. Följ med på resan i videon.
 • Sex år efter att polishuset i Rinkeby stängdes har Rinkebypolisen nu fått nycklarna till sitt nya hus. Inflytten kommer att pågå under sommaren och i september är allmänheten välkommen in i huset. Vi fick en smygtitt och var med när polisflaggan hissades för första gången utanför den nya entrén.
 • Räddningstjänsten fortsätter att kämpa mot branden i Svartsjöns och Paradisets naturreservat söder om Stockholm. Branden uppges vara under kontroll – men under måndagen väntas varmare väder.
 • Inom hedersrelaterat våld och förtryck lyfts ofta en stereotyp bild av offret fram som en ung, heterosexuell kvinna. Forskaren Rúna í Baianstovu menar att andra offer, till exempel pojkar och unga män, osynliggörs, avvisas och går miste om insatser.
 • Anhar Barakat växte upp i en familj med stark hederskultur. 18 år gammal lämnade han sin familj efter att hans föräldrar försökt gifta bort honom. Nu, över tio år senare, har de nyligen återupptagit kontakten.
 • Allt fler unga som lever i hedersrelaterat våld och förtryck söker sig till centret Origo för stöd. Inför sommaren har en kampanj som riktar sig till unga som riskerar att utsättas för äktenskapstvång eller bli bortförda och kvarhållna utomlands mot sin vilja lanserats.
 • Det brinner i Slättgårdsskolan i Bredäng i södra Stockholm, men vid åttatiden på måndagsmorgonen var branden under kontroll. Polisen misstänker att branden är anlagd.
 • Detta har hänt i Stockholmsområdet under söndagen den 31 maj.

P4 Stockholm

 • av P4 Stockholm
  De som vill hyra ut elsparkcyklar behöver generellt inget tillstånd enligt ordningslagen, det visar en utredning som Transportstyrelsen gjort.  Däremot skiljer sig reglerna åt mellan olika städer vilket skapar förvirring. Nu ska Transportstyrelsen utreda frågan vidare och se över om det finns några regler som behöver ändras. 
 • av P4 Stockholm
  Brandförsvaret trappar under måndagseftermiddagen ner sina resurser vid branden i Slättgårdsskolan. Utbildningsförvaltningen tittar nu på lösningar för hur eleverna ska få sin undervisning när stora delar av skolan brunnit ner. ”Det ser mörkt ut att de lokaler som finns där ska kunna användas till skolundervisning i höst”, säger Mikael Kaspar, grundskolechef i Stockholms stad.
 • av P4 Stockholm
  En lastbil har kört på en järnvägsbro strax norr om Kallhäll station. Tågtrafiken stoppades helt mellan Stockholm och Västerås men nu är ett spår åter öppet.  Prognos saknas för när trafiken kan vara igång som vanligt igen. 
 • av P4 Stockholm
  Lastbilstillverkaren Scania gör omfattande nedskärningar i personalstyrkan. Enligt ett pressmeddelande medför coronakrisen att Scania tvingas till en lägre aktivitetsnivå – vilket gör att det uppskattas finnas en övertalighet på 5 000 personer globalt sett. 1 000 tjänstemannapositioner ska ses över vid huvudkontoret i Södertälje.
 • av P4 Stockholm
  96-årige Bengt insjuknade i covid-19 på ett äldreboende i södra Stockholm, men trots det blev han aldrig läkarundersökt. ”Hade jag inte ingripit hade morfar dött”, säger hans barnbarn Amanda Larsson. Efter över 300 anmälningar mot hur vården på landets äldreboenden har skötts startar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, nu en omfattande granskning.
 • av P4 Stockholm
  Slättgårdsskolan i Bredäng står i brand – polisen misstänker att branden är anlagd. Anders Petterssons dotter ska börja första klass på skolan i höst. ”Det är så onödigt, så meningslöst. Fruktansvärt”, säger Anders Pettersson. 
 • av P4 Stockholm
  Enligt ledningscentralen på Storstockholms brandförsvar är det en fullt utvecklad brand i skolans huvudbyggnad. Larmet kom in under natten mot måndag och ett stort antal enheter från räddningstjänsten är på plats och bekämpar elden. I mars i år brann Slättgårdsskolans gymnastiksal ner.
 • av P4 Stockholm
  Två restauranger i Stockholm stängdes under söndagen av smittskydd Stockholm. Det här är den 13:e och 14:e restaurangen som får besked om stängning av smittskyddsskäl sedan samarbetet med kommunerna om utökade inspektioner startade i april. Enligt smittskydd Stockholm är orsaken till stängningen att restaurangerna brustit när det gäller att förhindra trängsel.  
 • av P4 Stockholm
  Ett 120 000 kvadratmeter stort område har sedan i söndags brunnit i gränsområdet mellan Paradisets och Svartsjöns naturreservat i Huddinge och Haninge kommun. Två helikoptrar och cirka 25 brandmän är på plats och arbetar med släckningsarbetet. Vid 13-tiden var branden omringad och på eftermiddagen var den under kontroll. 
 • av P4 Stockholm
  Pingst brukar vara den stora bröllopshelgen men så ser det inte ut i år, på grund av coronaviruset. För bröllopskoordinatorn Mariella Rietschel innebär det att 13 av säsongens inplanerade 17 bröllop är flyttade till nästa år. Mindre bröllop med färre gäster är inte aktuellt eftersom bröllopen som hon koordinerar brukar vara stora med en prislapp på 450 000-3 […]
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  I en stor del av länet är risken för bränder i skog och mark stor. Räddningstjänsten avråder från eldning.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Måttliga halter av ekpollen, låga till måttliga halter av gräs- och björkpollen och låga halter av videpollen.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Gång och cykelbanan mellan Fruängen och Västertorp som går parallelt med tunnelbanan över E4/E20 stängs av dagtid mellan 09:00 – 15:00 vid 2 tillfällen
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Förändrade körfält, kollektivkörfältet ändras till att bli ett vanligt körfält. Risk för förseningar för bussarna. Vid Lindötunneln
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Bara ett körfält öppet för vardera körriktning genom vägarbetet. Farthinder kan förekomma.Mellan Ullundatunneln och Ekolsundsbron
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Blodbussar måndag 1/6: Gärdet Tegeluddsvägen 3, KTH Lindstedtsvägen 4 Tekniska högskolan, Circel K Torkelknutssonsgatan 24 Södermalm
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  40 km/h. Trafik mot Brommaplan leds i höger körfält, trafik mot Hässelby leds över i två körfält på södergående sida. Råcksta rondellen-Ängbyplan
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Bygge av rondell. Västbergavägen avstängd från korsningen Elektravägen mot E4/E20. Avstängt för motorfordon även till och från Elektravägen.Västbergavägen korsningen Elektravägen
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Avfarten i södergående riktning, till Vårby allé och Skärholmsvägen, är avstängd och kommer att vara avstängd i ca 2 år framöver.Tpl Lindvreten södra avfarten, riktning mot Södertälje
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Avfarten avstängd, trafiken leds av via avfart Skogås och Gamla Nynäsvägen till lv 271. Broarbete till 19/8.Tpl Trångsund i riktning mot Stockholm

Nyheter P4 Stockholm 2020-06-01 kl. 16.30 P4 Stockholm

Stockholms största radiokanal med nyheter, sport och kultur i en härlig blandning.
 1. Nyheter P4 Stockholm 2020-06-01 kl. 16.30

Land- och sjöväder 2020-06-01 kl. 21.50 Väder från hela landet

Översikt, varningar och regionala väderprognoser från SMHI för ett dygn framåt.
 1. Land- och sjöväder 2020-06-01 kl. 21.50
 2. Sjöväder 2020-06-01 kl. 15.55
 3. Land- och sjöväder 2020-06-01 kl. 12.55
 4. Land- och sjöväder 2020-06-01 kl. 08.55
 5. Landväder 2020-06-01 kl. 06.55